4 Leuke Youtube Kanalen over Zeilen

Categories Algemeen
delos

Sailing Vessel Delos

SV Delos is het populairste zeil-gerelateerde Youtube kanaal. In de vlogs gaat Brian samen met zijn broertje Brady en vriendin Karin telkens op zoek naar nieuwe (zeil)avonturen met hun zeilboot Delos. De broers Brian en Brady zijn oorspronkelijk afkomstig uit Seattle (US) en Karin komt uit Zweden. Dit drietal vormt de vaste bemanning van Delos.

Naast hen varen echter regelmatig nieuwe mensen mee die, soms voor een paar weken, maar soms ook voor een aantal maanden, samen met het drietal op zoek gaan naar de tofste spots om te duiken of voor anker te gaan. In de serie doen ze verschillende plekken aan, waaronder Madagaskar en Kaapstad. Ook wordt er zelf drank gestookt op de boot en worden er regelmatig feestjes gevierd.

Zeilboot Anne Marie

Zeilboot Anne Marie is het kanaal van Max van Keulen. Tijdens het eerste deel van de serie vaart Max van Amsterdam naar Athene. Na 4 maanden, 9 landen, en 21 verschillende bemanningsleden keerde hij voor een half jaar terug naar Nederland. Hij maakte daar zijn studie cum laude af en had tijdelijk een kantoorbaan in Amsterdam.

In het tweede deel van de serie zeilt Zeilboot Anne Marie de middellandse zee af om vervolgens de Atlantische Oceaan over te steken richting het Caribisch gebied en vervolgens nog vele andere zonnige bestemmingen.

Sailing La Vagabonde

In Sailing La Vagabonde volg je Riley en Elayna, een Australisch koppel dat hun wereldreis per zeilboot vastlegt en deelt met een groot publiek op Youtube. Het meest opvallende is dat zij hun reis begonnen zonder enige zeilervaring! Sinds eind 2014 leggen zij hun avonturen fulltime vast op Youtube terwijl ze de Middellandse, Atlantische, Caribische en Stille oceaan oversteken.

Tijdens hun reizen maken ze veel indrukwekkende dingen mee, waaronder hevige stormen, piraterij, financiƫle moeilijkheden, tuigage dat kapot gaat, een tekort aan schoon drinkwater en nog veel meer andere zaken.

Sailing Shalom

Tom, Heidi, Hermen en Marjolein nemen je in Sailing Shalom mee op hun zeiltocht door heel Europa. Naast zeilen zijn ze ook erg actief met golf surfen en kitesurfen. Erg leuk is dat de crew op hun website tips en tricks delen over de bestemmingen waar ze geweest zijn. Zo helpen zij medezeilers die dezelfde plaatsen aandoen weer op weg.

De groep zeilt in hun Breehorn 37 via Frankrijk naar Spanje en vervolgens richting de Canarische Eilanden. Vervolgens varen zij via de Kaapverdische Eilanden richting Suriname en bezoeken zij verschillende eilanden in het Caribisch gebied.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *