De Mooiste Zeilbestemmingen in Europa

Categories Zeilgebieden

Zeilen in Kroatië

Kroatië is bij uitstek een bestemming om neer te strijken voor een mooie zeilvakantie. Het enigszins onbekende imago van het land, gecombineerd met prachtige pittoreske dorpjes en gunstige ligging aan de Middellandse Zee maken Kroatië het perfecte land voor jouw zeilvakantie. Het land kent duizenden kleine eilanden, idyllische baaien en strandjes om rustig aan te leggen en te genieten van het leven aan de mediterraanse kust. Met een jacht, open zeilboot of catamaran kun je in Kroatië eindeloos genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

Naast het gunstige klimaat is deze bestemming ook kostentechnisch erg interessant. Veel Nederlandse booteigenaren maken daarom de oversteek en zoeken een (semi-) vaste verblijfplaats voor hun boot aan de Kroatische kust.

 

Zeilen in Griekenland

Ook Griekenland is een uitstekende bestemming om te genieten van het heerlijke klimaat, gecombineerd met een uitdagende en sportieve zeilvakantie. In tegenstelling tot Kroatië kent Griekenland minder eilanden, welke ieder verder uit elkaar gelegen zijn. Het is dan ook aan te raden de tocht vooraf goed te plannen en een duidelijke vertrek en eind haven voor ogen te hebben aan het begin van de tocht.

 

Zeilen in Italië

Italië is, naast de twee bovengenoemde landen, de 3e meest populaire bestemming voor zeilers in Europa. Ook Italië kent een erg fijn klimaat, maar veel belangrijker nog is de prachtige cultuur en het heerlijke eten waar Italië bij uitstek om bekend staat. Leg aan in een prachtig Italiaans baaitje en struin neer bij een van de vele restaurantjes. Je wordt getrakteerd op een fantastische lunch en je geniet van een prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer?

Het weer

Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je van plan bent om te gaan zeilen op de Middellandse Zee is het weer. Het weer kan hier namelijk zeer verraderlijk zijn. De ene keer schijnt de zon en is er geen wolkje aan de lucht, terwijl het volgende moment onweer op de loer kan liggen. Check dus ook tussentijds het weer als je van plan bent om een langere zeiltocht te gaan maken op de Middellandse Zee.

Geniet!

Het klinkt misschien als een van de meest logische dingen als je een reis gaat plannen, maar veel mensen krijgen last van “vakantiestress” en vergeten het allerbelangrijkste van alles: geniet! Geniet van de prachtige plaatsen die je aandoet en geniet met volle teugen van het gezelschap met wie je op de boot bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *