De Mooiste Zeilgebieden in de Randstad

Categories Zeilgebieden

Zeilen Amsterdam

Als je in Amsterdam wilt zeilen zijn er verschillende opties. Zo kun je een zeilboot huren bij een van de vele zeilscholen die Amsterdam rijk is, of kun je een georganiseerde tocht boeken. Dit tweede is vooral geschikt voor groepen die lekker een dagje het water op willen en niet veel zeilervaring hebben. Ook zijn er weekendarrangementen of vergaderarrangementen te boeken om een dag of weekend met collega’s het water op te gaan. Vanuit Amsterdam zit je direct aan het IJ en vaar via het Markermeer zo door het IJsselmeer op. Kortom, vanuit Amsterdam kun je alle kanten op voor een langere zeiltocht, maar ook voor een dagje pleziervaart.

 

Westeinderplassen

Onder de rook van Amsterdam, bij Aalsmeer liggen de Westeinderplassen. Deze prachtige plas is uitermate geschikt om even weg te zijn uit de drukke stad. Door de gunstige ligging van de plas zijn er veel jachthavens gevestigd. Hier is het dus erg gemakkelijk om een geschikte ligplaats te vinden. Ook zijn er zeilscholen die boten verhuren zodat je een dagje lekker het water op kunt, ook als je zelf niet in het bezit bent van een boot. Vanuit het centrum van Amsterdam zijn de Westeinderplassen al binnen 30 minuten te bereiken

 

Vinkeveense- en Loosdrechtse plassen

Tussen Amsterdam en Hilversum liggen de Vinkeveense- en Loosdrechtse plassen. Beiden zijn erg populair voor de pleziervaart. Er bevinden zich verschillende zeilscholen en andere plekken waar boten verhuurd worden. Mede door de gunstige ligging is het dan ook niet gek dat het er ‘s zomers erg druk op het water kan zijn. Ga er dus vanuit dat het gehuurde materiaal soms iets te lijden kan hebben gehad. Dit mag de pret echter niet drukken, want zeilen op de Vinkeveense plassen en de Loosdrechtse plassen is een waar feestje. Binnen drie kwartier vanuit Amsterdam of binnen 40 minuten vanuit Utrecht is het gebied te bereiken.

 

Zeilen op de Kaag

Net boven Leiden bevindt zich een prachtige zeilgebied rondom het dorpje Kaag. Dit gebied staat ook wel bekend als ‘De Kaag’. De Kaag is een heerlijke plek om het zeilen te leren of om een boot voor een dagje te huren en lekker het water op te gaan. De Kaag ligt vlakbij Den Haag en is voor veel zeilliefhebbers uit de Hofstad dan ook de uitgelezen plek om ‘s zomers te genieten van de zeilsport. Vanuit Den Haag sta je binnen een klein uurtje al bij de Kaag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *