Volvo Ocean Race introductie

Categories Algemeen

Dit jaar vindt voor de 13e keer het grootste zeilevenement ter wereld plaats, namelijk de Volvo Ocean Race. De start van de zeilrace om de wereld vond plaats met een havenrace op 14 oktober 2017 in de Spaanse stad Alicante. Vervolgens zijn de teams door gevaren richting Lissabon, waarna ze koers zetten naar Kaapstad.

Dit spectaculaire evenement duurt ruim een half jaar. Op 30 juni 2018 zullen de teams finishen in de haven van Den Haag.

 

Start van de race

Dit jaar start de Volvo Ocean Race voor de vierde keer vanuit Alicante. Vanuit heel de wereld verzamelen zich fans is Alicante voor de start van de Volvo Ocean Race 2017-18, wanneer de zogenaamde “Race Village” op 11 oktober wordt geopend. Het is de vierde keer dat Alicante de race opent en een kwart miljoen mensen verzamelen zich in de stad om de opening mee te maken.

De start van het langste professionele sportevenement ter wereld brengt mensen van heinde en verre naar de Alicante Race Village om de iconische Volvo Ocean 65-boten met eigen ogen te bekijken en met een beetje geluk zelfs een van de teamleden aan te raken terwijl zij zich voorbereiden voor de strijd.

 

De route

Na de start in Alicante varen de schepen in 11 legs naar Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Hong Kong, Auckland, Itajai, Newport, Cardiff, Gothenburg, en eindbestemming Den Haag.

 

Den Haag van pitstop naar finishlijn

Den Haag organiseerde de Volvo Ocean Race in een korte maar zeer zoete pitstop toen de boten in 2014-15 van Lorient naar Göteborg voeren. Scheveningen verwelkomt nu in de zomer van 2018 alle schepen, waaronder ook ons eigen team AkzoNobel!

Tijdens deze barre tocht zullen alle zeeën gekruist worden en zal het uiterste van de zeilkunsten gevergt worden. Geen enkele zeilwedstrijd ter wereld is zo lang en zwaar als de Volvo Ocean Race.

 

Team AkzoNobel

Team AkzoNobel is dit jaar nieuw in de Volvo Ocean Race en wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gesponsord door AkzoNobel, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in verf en coatings. Het team was de eerste inzending in de editie 2017-18 – en zet hiermee de opmerkelijke traditie voort van Nederlandse teams die meededen aan de race.

Met een grootse finale in Den Haag in juni 2018 kunnen Nederlandse fans dichter bij hun helden komen dan ooit tevoren en zullen ze zeker achter de teamleden van AkzoNobel staan als zij uiteindelijk finishen in hun thuishaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *