Volvo Ocean Race: De Teams

Categories Algemeen

Team AkzoNobel was de eerste die zich officieel aankondigde, meer dan 15 maanden voor de start van de race. AkzoNobel werd gevolgd door China’s Dongfeng Race Team en keerde terug voor een tweede opeenvolgende race, met de Franse schipper Charles Caudrelier opnieuw aan het roer na een podiumfinish in 2014-2015.

Team MAPFRE doet dit jaar ook weer mee aan de race met Iker Martínez en Xabier Fernández als schippers. Spaanse boten hebben deelgenomen aan acht van de vorige 12 edities van de Volvo Ocean Race die voorheen de Whitbread Round the World Race heette. Spanje is telkens weer op zoek naar de overwinning, maar helaas voor hen is dit nog nooit gelukt. Zou dit het jaar kunnen zijn?

Deze aankondiging van team Mapfre werd kort gevolgd door de aankondiging van een andere terugkerende sponsor. Vestas kondigde aan dat ze in samenwerking met 11th Hour Racing voor de tweede opeenvolgende editie naar de race zullen terugkeren. Het team wordt geleid door het Amerikaanse duo Charlie Enright en Mark Towill, die hun eerste voorproefje hadden op de Volvo Ocean Race in 2014-15.

Vestas 11th Hour Racing heeft twee kerndoelen: goed presteren op het water en een duurzame boodschap over de hele wereld promoten.

Sun Hung Kai / Scallywag die Hong Kong vertegenwoordigt, het vijfde team dat dit jaar meedoet met de race, wordt ondersteund door Seng Huang Lee en Sun Hung Kai & Co. uit Hong Kong en heeft als doel om concurrerend zeilen te bevorderen en het zeilen onder de jeugd op te bouwen in Azië.

Het team wordt geleid door ervaren Australische matroos David Witt, die deelnam aan de race van 1997-98 aan boord van Innovation Kvaerner.

Team Turn the Tide on Plastic wordt geleid door Britain’s Dee Caffari, die een gemengd, op de jeugd gericht team zal leiden met een sterke boodschap over duurzaamheid in de Volvo Ocean Race 2017-18. De campagne, al gesteund door de Mirpuri Foundation en Ocean Family Foundation, is gewijd aan de kwestie van de gezondheid van de oceanen.

Team Brunel keert terug voor een tweede opeenvolgende editie – en de vierde Volvo Ocean Race-campagne – en richt zich op het creëren van kansen voor de volgende generatie. Een consortium van Nederlandse bedrijven waaronder Brunel, Abel, Royal Huisman en EY Team Brunel zal een initiatief ondersteunen dat bekend staat als ‘Engineering the Future’. Schipper Bouwe Bekking staat weer aan het roer voor zijn achtste poging om de trofee te winnen en wil graag een ongrijpbare eerste overwinning behalen.

Volg jij de race ook? Laat het me dan weten in de comments!

1 thought on “Volvo Ocean Race: De Teams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *