Wereldwijd de Mooiste Zeilbestemmingen

Categories Zeilgebieden

Britse Maagdeneilanden

De Britse Maagdeneilanden zijn een perfecte locatie om het zeilen op zee te leren. Door het gunstige klimaat en de constante, warme zeetemperatuur is het er erg aangenaam. Ook de zee is er erg kalm, waardoor het voor beginnende zeilers makkelijk is om de kneepjes van het vak te leren. Het gebied bestaat uit ongeveer 60 eilanden met ontelbare ankerplaatsen, baaien, zandstranden en plekken om te snorkelen. De afstanden tussen de eilanden zijn kort en weer en wind is kalm. De perfecte plek voor een relaxte zeil- en chill tocht dus!

 

Tahiti

Een zeilvakantie in Tahiti biedt zwoele oostelijke passaatwinden met gemiddeld 15 tot 20 knopen. Het hele jaar door kun je hier, vrijwel elke dag ontspannen zeilen in de kalme wateren achter de riffen. Daarnaast kent Tahiti een hele andere kant waar er pittig gezeild kan worden tijdens de passages op de open wateren. Binnen de riffen kun je vrij gemakkelijk van plek naar plek navigeren, maar een waakzaam oog op de kaart is blijft altijd noodzakelijk, vooral tijdens langere passages tussen de eilanden.

 

Seychellen

De Seychellen is een eilandstaat met 115 eilanden vol natuurlijke schoonheid. Ze zijn onderverdeeld in twee verschillende groepen, waaronder de Inner Island Group en de Outer Island Group. Bijna alle eilanden liggen buiten de cycloongordel. De 41 rotsachtige Inner Islands bevinden zich rond de drie belangrijkste eilanden Praslin, La Digue en Mahe. Daarnaast bevinden er zich de twee koraaleilanden Denis Island en Bird Island. Zeilen rond de Inner Islands van de Seychellen biedt mijlen van de schilderachtige kustlijn met veilige ankerplaatsen en meer dan 65 stranden op Mahe alleen, evenals vele geheime baaien en grotten.

 

Belize

Belize is een van de weinige overgebleven, ongerepte bestemmingen op aarde en dankzij zijn ongelooflijke Meso-Amerikaanse rif dat zich uitstrekt over ongeveer 350 zeemijl van het puntje van het schiereiland Yucatan langs de kust van Belize. Het land is daarom een waar, authentiek tropisch paradijs en mag daarom niet ontbreken in deze lijst met mooiste zeilbestemmingen van de wereld.

 

Madagaskar

Het grote aantal kleine eilandjes met ongerepte natuur en onvervuilde wateren maakt Madagaskar een paradijs voor zeilers. Veel zeilers die een grote tocht over de wereld maken komen vroeg of laat langs Madagaskar. Deze plek mag dan ook absoluut niet ontbreken bij de doortocht richting Zuid-Afrika. Hieronder vind je de mooiste plekjes om Madagaskar vanaf het water te bezoeken:

  • Nosy Be en omringende eilanden
  • Majunga’s ongerepte kustlijn
  • Tulear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *