Zeilen Nederland heet je welkom!

Categories Algemeen
zeilen-nederlandUw boot te koop zetten? Doe dit dan op Botenveiling van Catawiki.nl

Zeilen Nedeland; een introductie

Zeilen Nederland: in deze blog neem ik je mee in de wereld van het zeilen. Misschien ben je zeer ervaren en zijn veel onderwerpen voor jou al gesneden koek. In dat geval ben ik benieuwd naar jouw reactie, of misschien heb je zelfs aanvullingen op hetgeen ik heb geschreven. Laat het mij in dat geval vooral weten!

Mocht je pas net begonnen zijn met zeilen en wil je meer over de sport te weten komen, dan zit je hier gebakken. Elke week schrijf ik een nieuw artikel over een specifiek onderwerp binnen de zeilwereld.

Over mij

Ik zal mijzelf ook even kort voorstellen zodat je een indruk krijgt van de persoon achter deze blog. Ik ben Floris, ik ben 23 jaar oud en ik zeil al vanaf mijn 10e levensjaar. Ik heb jarenlang zelf les gekregen op een zeilschool in Friesland, waar ik vervolgens zelf ook instructeur ben geworden. Ik heb zelf altijd gezeild in de zwaardboot-discipline. Op de zeilschool waar ik lesgaf maakten wij gebruik van zeer prettige lesbootjes, namelijk de Topaz. Dit is de ideale instapboot voor kinderen die net leren zeilen of de overstap willen maken vanuit de Optimist. Ook voor (jong-)volwassenen kan de boot nog erg uitdagend zijn, mede door het modulaire karakter van de boot. De standaard versie is namelijk op veel manieren uit te breiden tot een tweemansboot die zelfs met gennaker gevaren kan worden. Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd een bericht sturen via de contactpagina.

Over deze blog

De onderwerpen die in deze blog aan bod komen zijn zeer uiteenlopend en zullen gaan van zeilgebieden in Nederland tot praktische tips over het voorbereiden van een zeiltocht. Mocht je zelf nog leuke suggesties hebben, dan kun je deze altijd achterlaten in de reacties en wellicht zal het volgende artikel over het door jou gekozen onderwerp gaan! Daarnaast is deze blog enkel bedoeld voor het plezier van de lezer en om mijn mening over verschillende onderwerpen omtrent zeilen met jullie te delen.

Wat je kunt verwachten

Zoals eerder gezegd zal deze blog gevuld worden met zeer uiteenlopende onderwerpen binnen de zeilwereld. Zo zullen watersportgebieden in binnen- en buitenland onder de loep genomen worden, zal er een verslag van de Nederlandse deelnemende teams aan de Volvo Ocean Race geschreven worden en zal het aspect veiligheid op het water aan bod komen. Ook zaken als het kopen en verzekeren van een boot worden belicht, alsmede de verschillende diploma’s en opleidingsinstituten die binnen het zeilen onderscheiden kunnen worden.

Ik wens je veel leesplezier!

Groeten,
FlorisBotenveiling 300x250

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *